Gratinerad Falukorv

Blir att testa att göra Gratinerad Falukorv idag

Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 500 g falukorv
  • 500 g finkrossade tomater  
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl riven ost
  • 3 dl bulgur
  • 65 g rucola
Sä här gör du:  Ingredienser

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala löken. Skiva den och korven. Blanda tomater, tomatpuré, senap och timjan. Krydda med salt och peppar. Häll hälften av tomatblandningen i en ugnssäker form. Lägg korven omlott i formen med löken mellan korvskivorna. Häll resten av tomatblandningen över korven. Toppa med ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter.
  4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera den gratinerade korven med bulgur och ruccola.
Själv hade jag ingen bulger till detta.
Bara lite sallad.  för min del.

Tyckte själv att blev gott att äta. =)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback